Мови — перепустка у світ!

Якщо ви запитаєте у своїх рідних, друзів або навіть у незнайомця, що в подорожах найкраще, то багато хто відповість вам: подорож – це пошук пригод, можливість побачити інший пейзаж, але передусім – це можливість доторкнутися до культурної спадщини інших країн.

І справді, кожна країна просякнута своєю власною історією, культурою, яка пізнається через пам’ятники архітектури і мистецтва, кулінарні особливості, і, нарешті, народ. Звичайно, можна багато дізнатися про яку-небудь країну, вивчаючи її історію, пам’ятники.

Сьогодні завдяки Інтернету будь-хто може відкрити для себе щось нове. Але набагато цікавіше відчути атмосферу країни “зсередини”, зустрітися з її місцевими жителями і мати можливість поговорити з ними. Це дозволяє нам по-іншому, більш вірогідно, поглянути на навколишній світ.

І саме в даному випадку володіння іноземною мовою є величезною перевагою. Мова сам по собі відображає сутність культури. Це можна помітити на прикладі ідіоматичних виразів, які присутні в будь-якій мові і не можуть бути переведені буквально.

Наприклад, якщо француз “йде по-англійськи”, то англієць йде по-французьки, “на французький манер”.

Comments are closed.